Projects
Frontcovers
Top Favorites
Latest
Competitions
Albums
Details
Newsletters
Venezia marghera (VE), Italia

Snake Squares

first prize ex aequo

Ofis Arhitekti — Snake Squares

Image courtesy of Ofis Arhitekti © All rights reserved

The complex is a hybrid of intervolving programs which form 3 main external spaces:

Ofis Arhitekti — Snake Squares

Image courtesy of Ofis Arhitekti © All rights reserved

Entry plaza facing Via delle Macchine Plaza is opening towards the new mooring

Ofis Arhitekti — Snake Squares

Image courtesy of Ofis Arhitekti © All rights reserved

stage for sailing boats. It is formed by squares of different floor tiling accompanied by trees, water feature and benches. It forms entry to the main units of managerial use and commercial areas.

Ofis Arhitekti — Snake Squares

Image courtesy of Ofis Arhitekti © All rights reserved

Internal garden plaza between the volumes of the building. The garden is protected by the traffic and views and forms quiet green semi-private area. It is formed by squares with different tiling and dense green with trees. It provides nice view for the offices and commercial garden and quiet summer garden for the restaurant that is situated in the ground floor.

Ofis Arhitekti — Snake Squares

Image courtesy of Ofis Arhitekti © All rights reserved

Void vertical plaza is empty space between the arch that is formed by the main units of managerial use and commercial areas. It provides view through the building and creates a building that is airy, transparent and has its own strong identity. With the pool, situated on the bridge the view to the arch is memorable; Gives to the complex a strong character.

Ofis Arhitekti — Snake Squares

Image courtesy of Ofis Arhitekti © All rights reserved

Terraces and areas of greenery are formed on the various levels of the building. The green roof of commercial programs makes external space for the offices, pool and gym. The roof of the offices under the arch will also be partly green.

Ofis Arhitekti — Snake Squares

Image courtesy of Ofis Arhitekti © All rights reserved

Traffic access for the garage is from the back of the building from Via dell Elettricita. Here also external car parking is situated. The rest of the space around the building is pedestrian only. It is accessible only for use of emergency and delivery.

Ofis Arhitekti — Snake Squares

Image courtesy of Ofis Arhitekti © All rights reserved

Ofis Arhitekti — Snake Squares

Image courtesy of Ofis Arhitekti © All rights reserved

Ofis Arhitekti — Snake Squares

Image courtesy of Ofis Arhitekti © All rights reserved

Ofis Arhitekti — Snake Squares

Image courtesy of Ofis Arhitekti © All rights reserved

Ofis Arhitekti — Snake Squares

Image courtesy of Ofis Arhitekti © All rights reserved

Walking-and-cycling