Europaconcorsi

Mallorca, Spain - Realized work - June 2011
BAAS Jordi Badia
Casa SS
Pg269_2
Published on June 01, 2012

In rural surroundings in Mallorca there is the need, shared with the client, to use traditionally local techniques. The house features parallel walls of stone and mortar mixed with local clay to form the same colour. Above the walls is a large tiled roof sheet, which allows a loft acting as a studio to occupy the highest point above the entrance.

On ground level the main (living) room functions like a square where space flows throughout the house, from the front yard to the porch.
#islands

Head designer
BAAS Jordi Badia
Photo by
Pedro Pegenaute
Collaborator
Design Team
Project Manager: Eva Damià
BAAS Team: Marcos Catalan, Daniel Guerra, Mariona Guàrdia, Rafael Berengena
7 images
Pg269_24_normal
Pg269_2_normal
Pg269_22_normal
Pg269_28_normal
Pg269_36_normal
Baas_bunyola-planta-baja-1_normal
Baas_bunyola-esquemas-1_normal