Projects
Frontcovers
Top Favorites
Latest
Competitions
Albums
Details
Newsletters
London, United Kingdom

Studio East Dining

Stratford, London

Carmody Groarke — Studio East Dining

Studio East Dining exterior

This temporary pavilion hosted Studio East Dining by restaurateurs Bistrotheque during summer 2010. It was built on top of a 35m high multi storey car park within the live construction site of Westfield Stratford City development, and provided elevated views across London’s 2012 Olympic site. Its translucent form contained a large dining room, made up from a cluster of interlocking timber-lined spaces, which related to key rooftop views and allowed up to 140 guests to be connected in a communal dining experience.

Carmody Groarke — Studio East Dining

Studio East Dining overlooking the 2012 London Olympic site

The project was designed and built within ten weeks from initial briefing to opening night. With a fast build with a life span of only three weeks, the 800m2 lightweight structure was constructed with hired materials borrowed from the existing construction site including: scaffolding boards; scaffolding poles and an industrial grade heat retractable polyethylene roof membrane. All building materials were selected for their ability to be 100% recycled following closure of the restaurant.

Carmody Groarke — Studio East Dining

Studio East Dining interior

Carmody Groarke — Studio East Dining

Studio East Dining model by Carmody Groarke

Carmody Groarke — Studio East Dining

Studio East Dining plan by Carmody Groarke

Carmody Groarke — Studio East Dining

Studio East Dining model by Carmody Groarke

Carmody Groarke — Studio East Dining

Studio East Dining exterior

Flat-and-sloping-roofs