Projects
Frontcovers
Top Favorites
Latest
Competitions
Albums
Details
Newsletters
Bilbao, Spain

Nerua Restaurant

Museo Guggenheim, Bilbao

ACXT — Nerua Restaurant

The project involves the restructuring of the museum cafeteria, exclusive to visitors, and its surroundings (hall, washrooms and preparation area) into a high standing restaurant, open also to the public and with a capacity for 40 diners.

ACXT — Nerua Restaurant

The work was taken on with a clear objective: the space had to represent chef Josean Alija’s culinary style; it had to be a true reflection of his creative processes.

ACXT — Nerua Restaurant

Therefore, one goes up an impressive stone staircase (approved by Frank O. Gehry) that leads into a titanium hallway. From here, one accesses the locale which is shared by the kitchen, visible and visitable, and the restaurant, both in a unique last generation spatial ambiance. Maple wood and lacquered sheet are also shared, the latter being pierced in the restaurant to allow light, air conditioning and sound through and smooth and plain in the kitchen and the extractors.

ACXT — Nerua Restaurant

The generated ambiance transmits simplicity, excellence and elegance.

ACXT — Nerua Restaurant

Nerua got his first Michelin Star just six months after its inauguration.

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

ACXT — Nerua Restaurant

Postindustrial-architecture