Sponsored Ads
Park Tower. Antwerpen

The Park Tower, a project by Studio Farris Architects and ELD partnership, is situated in a unique location within walking distance from the new MAS museum, the harbor district ‘Eilandje’, the waterfront beside the river Scheldt and the historic city center. The project is integrated into the strategic development project that is aimed to transform the northern quarters of the city and will play a connecting role between parts of the city that have been remodeled earlier. With a total height of 78 meters, the Park Tower is now one of the highest buildings in Antwerp. The strikingly bright white exterior turns the tower into an attention-grabbing beacon that stands out as a landmark for the entire district...
STUDIO FARRIS ARCHITECTS
63 Competitions
HÔTEL DE POLICE
Jean Nouvel, MDW ARCHITECTUREHÔTEL DE POLICE
Toni-Areal
EM2NToni-Areal
Centro multiculturale Ex torri dell’Acqua di Budrio
Andrea Oliva, David Zilioli, Enrico PrandiCentro multiculturale Ex torri dell’Acqua di Budrio
Tecnopolo di Reggio Emilia, Capannone 19 ex officine Reggiane
Andrea OlivaTecnopolo di Reggio Emilia, Capannone 19 ex officine Reggiane
Villa Kogelhof.Kamperland, Netherlands

Villa Kogelhof is designed based on complete autarky: therefore the house will be energy neutral. By using several techniques, the villa has a comfortable climate all seasons, whilst being extremely energy efficient. It was an important wish from our client to create a simple, abstract, yet spectacular villa. The result is a composition; consisting of two square stacked volumes: one underground and one floating above ground. It is designed as an uncompromising glass box, supported by a steel V-frame...

Photo: © Jeroen Musch
PAUL DE RUITER
Sparrenburg Visitor Centre. Bielefeld, Germany

Architect Max Dudler has designed a new Visitor centre for the medieval Sparrenburg fortress in Bielefeld. The new building was opened on 17 september 2014 after a one-year planning and construction period. An info point for the nearby Johannisberg garden and park will follow at the end of the year, also based on plans by Max Dudler who won the 2013 competition for the realisation of both projects. The visitor centre has created a new spatial frame for the historical Bailey. The material and expression represent a contemporary update of fortress architecture...

Photo: © Stefan Müller
MAX DUDLER
Sponsored Ads
Transformation of the Town Hall Borsele in Heinkenszand

by ATELIER KEMPE THILL
DETAILS <br>UPDATES!
VILLA TUGENDHAT

Reportage by Libor Teplý

Villa Tugendhat
by Ludwig Mies van der Rohe Brno, Czech Republic
1930
NOVECENTO
4411 Results
866 Construction Drawings
398 Projects
•• o2 architectes - paul delaby + pierre emans fabro Neighbourhood Sporthall in Brussels
estudio SIC Espacio VIAS
Janus. Extension and renewal of the Rapperswil-Jona municipal museum

Starting at the end of the 13th century, a small fortified complex was built inside the town walls of Rapperswil on Lake Zurich. It was comprised of a fortified tower and a residential building, which were linked to one another by a utility building constructed along the town wall. A number of the extravagant interiors from halfway through the 16th century have been preserved until the present and they formed the origin of the museum, which was established in three buildings from 1943 onwards. The new use as a museum called for a number of adaptations, and they included, in particular, the conversion work performed in 1960, during which the connecting building was given a ‘medieval’ mock-historical timber-truss façade including open galleries...

Photo: © Dominique Marc Wehrli
:MLZD ARCHITEKTEN
Hostal Ritoque. Región de Valparaíso, Chile

In our society we customarily perceive architecture as a luxury, understanding luxury as something valuable and at the same time scarce. We agree with the first component of the definition, but with respect to the second point, we as architects have probably not been persistent enough to build a better quality environment, nor inside or outside the Centres...

Photo by Juan Durán Sierralta
ALEJANDRO SOFFIA, GABRIEL RUDOLPHY
773 Competitions
176 Projects
Podere Navigliano
CICLOSTILE ARCHITETTURAPodere Navigliano
ULTRA-RUIN
Casagrande LaboratoryULTRA-RUIN
Maison aux Jeurs
Lacroix Chessex Maison aux Jeurs
strutture in pendenza
bergmeisterwolfstrutture in pendenza
COMPETITION RESULTS

SPACE FOR LIFE:The Insectarium Metamorphosis project
Montreal, Canada

Project by KUEHN MALVEZZI, PELLETIER DE FONTENAY
Winner
SPACE FOR LIFE MONTRÉAL
with CREO ARKITEKTER and NIRAS

In the listed ’Radio House’ of Copenhagen, by renowned Danish Architect Vilhelm Lauritzen, the Danish National Museum has recently re-opened its vast collection of historical musical instruments. The elegant modernistic building from the 1950’ies have gone through an extensive refurbishment, respectfully carried out to emphasize the unique character of the listed building’s materiality and detailing...

Photo: Kaare Viemose
ADEPT
Sponsored Ads
866 Construction Drawings
398 Projects
•• TA s.r.l. - Alberto Torsello Complesso di Villa Emo: La Filanda
Labics Piazza Fontana a Quinto de Stampi
House Kaltschmieden. Doren, Austria

The old farming house in Doren Kaltschmieden has been disrupted through several insensitive alterations throughout the years and has suffered a lot through this. The very bad building fabric – in the foundations as well as in the timber construction contributed to this. This is how the new building goes into dialog with the present topography and the village structure. A soul mate body even? Nevertheless the main aim of the design was a building to interweave the soul of the old house with the place...

Photo: © Adolf Bereuter
BERNARDO BADER
Gupa - Gurten Pavilion. Wabern, Switzerland

The Gurten Pavilion is a festive and functional venue available throughout the year for large public events. The pavilion is located on the site of the old Belvedere, offering the most exquisite view of Bern and The Alps since the construction of the first Gurten restaurant in the mid 19th century. The building , the winning entry of a design competition, captures this motif with its exceptional transparency and its unique, uninterrupted magnificent view. The hall – glazed on all sides – is perched on a projecting steel platform...

Photo: © Alexander Jaquemet
:MLZD ARCHITEKTEN
89 Competitions
54 Projects
Zoo Zoo
Hyunjoon Yoo ArchitetcsZoo Zoo
Il parco dei suoni
Alberto A. Loche, Pierpaolo PerraIl parco dei suoni
Jardin de la tour Carpe Diem
Mutabilis PaysageJardin de la tour Carpe Diem
Le Clos des Fées
COBE Architecture, Mutabilis PaysageLe Clos des Fées
23 New Jobs
Mensa scolastica nel complesso scolastico di Via Karl-Wolf a Merano
Mario Bonifazi, Davide Consolati, Artecno Architettura Ingegneria, Paolo GuidottoMensa scolastica nel complesso scolastico di Via Karl-Wolf a Merano
Mensa scolastica nel complesso scolastico di Via Karl-Wolf a Merano
Marco Robecchi, Chiara Robecchi, Valerio Tolve, Mirko Noris, Giovanni Maggioni, Davide SpreaficoMensa scolastica nel complesso scolastico di Via Karl-Wolf a Merano
Mensa scolastica
Bruno Detassis, Diego Larraín SozaMensa scolastica
Convitto per alunni con una mensa a Malles
FABBRICANOVE, Enzo Fontana, Giovanni Bartolozzi , Lorenzo MatteoliConvitto per alunni con una mensa a Malles
CONCORSO DI PROGETTAZIONE MENSA SCOLASTICA KARL WOLF – MERANO
Stefano Grioni, Alberto Franzosi, Guido Granello, Moreno Marrazzo, Cooprogetti ScrlCONCORSO DI PROGETTAZIONE MENSA SCOLASTICA KARL WOLF – MERANO
Ciclostile-architettura_topoftheweek